Törökország lemondta a Svédország és Finnország NATO-csatlakozását előkészítő találkozót

Törökország határozatlan időre elállt a Svédországgal és Finnországgal februárra tervezett háromoldalú találkozótól, amely a két észak-európai ország NATO-csatlakozását lett volna hivatott tárgyalni. Mindez nem meglepő, miután Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn délután közölte: Svédország ne számítson arra, hogy Törökország támogatását adja a NATO-csatlakozáshoz.

A hírt közlő TRT állami műsorszolgáltató a hétvégi stockholmi tiltakozással indokolta a bejelentést, amely Ankarában súlyos ellenérzéseket váltott ki. Mint ismert, múlt szombaton a stockholmi török nagykövetség elé szerveztek tüntetést. Ennek során egy dán-svéd kettős állampolgárságú szélsőjobboldali vezető nyilvánosan elégette a Korán egy példányát.

Erdogan szóvivője január elején még arról beszélt, hogy a februárra tervezett találkozón Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is részt vehet, erre azonban a jelek szerint nem kerül sor.

(Reuters)

The post Törökország lemondta a Svédország és Finnország NATO-csatlakozását előkészítő találkozót first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!