Az ukránok attól tartanak, hogy elkezdődött Bahmut bekerítése

Két Bahmutban harcoló katona is arról beszélt a CNN-nek, hogy az orosz erők megpróbálják bekeríteni a várost, bár nem számítanak drámai változásra a következő napokban „A helyzet a városban nagyon riasztó, de mi tovább harcolunk.”

Szerdán már az ukrán erők is elismerték, hogy feladták a szomszédos Szoledart, ami megkönnyíti az oroszok dolgát, ha elakarják vágni a külvilágtól az augusztus óta ostromlott Bahmutot.

A CNN katonai forrása szerint Bahmutban intenzív utcai harcok folynak minden házért keleten, északkeleten és délkeleten. Ugyanakkor az ukrán katona nem hiszi, hogy az oroszok az elkövetkező napokban jelentős előrelépést érnének el.

Az ukrán védelmi miniszter helyettese, Hanna Maliar is arról írt a Telegramon, hogy Donyeck bizonyos részein előretört az orosz hadsereg és a Wagner zsoldosai. „Az ellenség fokozza a nyomást Bakhmut és Vuhledar térségében. A súlyos harcok folytatódnak. Az ellenség jelentős számú személyi állományt, fegyvert és katonai felszerelést vet be a csatába, megpróbálja áttörni a védelmünket, jelentős veszteségeket szenved, de nem adja fel a terveit. A harcok intenzitása egyre nő” -írta Maliar.

Az orosz beszámolók szerint az oroszok szerdán behatoltak a Donyecktől mintegy ötven kilométerre délnyugatra fekvő Vuhledarba is.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!