Justin Bieber eladta dalainak jogait, komoly pénzt kapott érte

Justin Bieber eladta saját részesedését dalaiban a Hipgnosis Songs Capital nevű szórakoztatóipari vállalatnak, amely így birtokolja a popsztár legnagyobb slágereinek jogait, és jogdíjat kap minden egyes hozzájuk tartozó Bieber-dal nyilvános lejátszása után. Bieber pedig ezzel a lépéssel csatlakozott azon előadóművészek sorába, akik pénzzé tették diszkográfiájukat. Nem is kevés pénzzé: ugyan a Hipgnosis nem hozta nyilvánosságra, de az AFP megtudta, hogy a dalokért kapott összeg nagyjából kétszázmillió dollárra rúg.

A Hipgnosis kettőszázkilencven szerzemény szerzői jogait szerezte meg ezzel, a megállapodás nemcsak a dalok zenei alapjára és szövegeire, de a keverés jogaira is kiterjed.

A közelmúltban hasonló lépésre szánta el magát többek között Shakira és Justin Timberlake is, akik szintén a Hipgnosisszal egyeztek meg, de a trend igazán az idősebb alkotók körében népszerű: az utóbbi két évben Bob Dylan és Bruce Springsteen is eladta diszkográfiáját, mindketten a Sonynak, utóbbinál a dalokért kapott összeg is ismert: ötszázmillió dollár.

A Hipgnosis az utóbbi időben alaposan nekifeküdt a hasonló szerződéseknek, és folyamatosan növeli katalógustá. A cég alapítója, Merck Mercuriadis szerint ugyanis az igazán nagy slágerek „értékesebbek, mint az arany vagy az olaj”.

The post Justin Bieber eladta dalainak jogait, komoly pénzt kapott érte first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!