Megint jó helyre ment az adófizetők pénze, itt vannak a leghülyébb NB I.-es igazolások

Az akadémiák hiába ontják a fiatal magyar tehetségeket már egy évtizede vagy még régebben, kellenek azért a külföldi játékosok is az NB I.-be. Hiszen ott van például a Real Madrid. Két és fél hete a Villarreal elleni bajnokin történetében először csupa külföldi játékossal állt fel. Ha pedig a spanyoloknak nem derogál összegyűjteni a határokon túl fellelhető tehetségeket, akkor miért jelentene ez problémát egy olyan futballfellegvárnál, amilyen a Mezőkövesd?

Az NB I.-ben 42,9 százalék a külföldi játékosok aránya, ez a környező országokban szinte mindenhol alacsonyabb, meglepetésre a szlovénok a kivételek, ahol kicsit a mienk fölött van az arány.

Az NB I.-ben az idei átigazolási időszakban eddig tizenhat külföldi játékos érkezett. Négy jellemző csoport van, ezek között bőven van átfedés:

  1. Az NB I.-ben soha nem látott nemzetiségű futballisták.
  2. Futballisták, akik az elmúlt fél évben sehol sem játszottak, de persze csapat nélkül is napi több edzéssel készültek a feladatra, ami végre megtalálta őket.
  3. A mezőkövesdi, laikusként véletlenszerűnek tűnő igazolások, annak ellenére, hogy a klubál magas szintű utánpótlás-nevelés folyik, legalábbis ezt állítják magukról.
  4. Ognjen Mudrinszki.

Az NB I. botrányhőse lehet

Kezdjük is mindjárt Ognjen Mudrinszkivel, aki valószínűleg a tavasz egyik legjobb igazolása lesz, mondjuk rá is fér a kiesés ellen küzdő Újpestre. A 31 éves szerb csatár egy hús-vér gólkirály a szlovén első liga 2021/22-es idényéből. Sok klubban megfordult, játszott többek között a Crvena Zvezdában, a Bundesliga II-es Fürthben, a svájci Aarauban. És mi vele a baj?

2012 őszén járunk, az akkor 20 éves Mudrinszkit pár hónappal korábban igazolta le a Crvena Zvezda. Az U21-es szerb válogatott bekerült a 2013-as korosztályos Eb rájátszásába, ahol Anglia volt az ellenfél. Idegenben 1-0-ra kikaptak, odahaza kellett ledolgozni a nem túl jelentős hátrányt. A feszült krusevaci meccsen a nézők végig pfujolták a tottenhames Danny Rose-t, az angolok balhátvédjét, többször meg is dobálták. Az utolsó percig nyílt volt a meccs, ekkor Anglia gólt szerzett, ezzel továbbjutott, az indulatok elszabadultak, a pályán verekedés tört ki. A Szerb Labdarúgó-szövetség az incidensben való közreműködése miatt két játékos válogatott szereplését függesztette fel egy évre, a jelenleg a boszniai szerb Boracban játszó Ninkovicsét és Mudrinszkiét. Mudrinszki aztán már soha nem ölthette magára a szerb válogatott mezét.

Mondhatják, hogy ez régen volt, azóta biztosan benőtt a feje lágya. Nos, úgy legyen – de volt egy kis probléma tavaly nyáron is. Miután a Maribor színeiben elnyerte a gólkirályi címet (ez a Maribor már messze nem az évekkel korábban a BL csoportkörében is szereplő Maribor), a szintén szlovén Celje akarta leigazolni, csakhogy napvilágra került egy videó, amin azzal dicsekedett, hogy úgymond kirabolta a Celjét, már gyűjtik a pénzt, hogy le tudják őt szerződtetni. Az átigazolásból végül nem lett semmi, Mudrinszki az elmúlt fél évét a thaiföldi bajnokságban töltötte, ahol 13 meccsen többnyire csereként játszott, gólt nem szerzett.

Játékosok soha nem látott országokból

Akár hiszik, akár nem, hosszú évek óta hiába …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!