Musk gyakorlatilag bevallotta a bíróságon, hogy becsapta a befektetőit

Elon Musk azt vallotta a bíróságon, hogy nem kötött kötelező érvényű megállapodásokat a befektetőkkel akkor, amikor 2018. augusztusában azt írta a Twitteren, hogy „biztosítva van a finanszírozás” a Tesla magánkézbe vételéhez. A milliárdosnak épp azért kell a San Franciscó-i szövetségi bíróság előtt felelnie, mert a részvényesek azt állítják, ezzel az egy bejegyzéssel komoly veszteségeket szenvedtek.

Musk ugyanakkor azt mondja, szóban több befektetővel is megegyezett már, a finanszírozás „nem volt kérdéses” szerinte, így a bíróságra bízta annak eldöntését, hogy akkor most valóban félrevezette-e az autógyár részvényeseit.

Ügyvédje, Alex Spiro kérdéseire válaszolva Musk azt mondta, hogy a tweetjével a befektetőket akarta tájékoztatni a Tesla magánkézbe vételével kapcsolatban. Szerinte akkor már több finanszírozási forrást is igénybe vehetett volna a meglévő részvényesektől, mint például az Oracle Corp társalapítója, Larry Ellison, egy szaúd-arábiai szuverén vagyonalapig vagy a saját vagyonáig.

Kilencfős esküdtszék dönt majd arról, hogy a Tesla vezérigazgatója mesterségesen fújta-e fel a vállalat részvényeinek árfolyamát azzal a bizonyos tweettel.

(Guardian)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!