Putyin előírta, hogy az állami kultúrpolitikának mostantól a kívülről jövő ideológiáktól is meg kell védenie a társadalmat

Vlagyimir Putyin aláírta az állami kultúrpolitika módosításáról szóló rendeletet, aminek mostantól feladata lesz az is, hogy megvédje az orosz társadalmat a „külső ideológiai és értékalapú terjeszkedéstől”.

Az állami kultúrpolitika alapelvei közé tartozik többek között a gyermekek nevelésének és fejlődésének feltételeinek megteremtése a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek alapján, valamint a hagyományos családi értékek és a házasság mint férfi és nő szövetségének védelme. Az állam a „történelmi igazság védelmét” célzó kulturális tevékenységeket is támogatni fogja.

A kultúrpolitika célkitűzései közé tartozik mostantól az orosz nyelv védelme és „az idegen szókincs túlzott használatával szembeni fellépés”, valamint az orosz társadalom védelme „a külső ideológiai és értékterjesztéstől, valamint a romboló információs és pszichológiai befolyástól”.

A dokumentum megjegyzi, hogy a módosításra azért kerül sor, mert számos barátságtalan állam és szervezet olyan tevékenységet folytat, aminek célja „az Orosz Föderáció kulturális szuverenitásának aláásása”. (Meduza)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!