Vizoviczki-ügy: két hét múlva hirdetnek ítéletet a rendőri korrupciós ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én emelt vádat Vizoviczki László és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, ahol az I., a X., a XI., a XV., a XVII., a XVIII., a XIX. és a XX. rendű terheltekre már 2020 júniusában kimondták az ítéletet. A fent felsorolt vádlottak beismerték bűnösségüket és lemondtak a bizonyításról. Velük szemben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa – a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsának másodfokú határozatával – már korábban jogerősen befejezte az eljárást.

A Fővárosi Törvényszéken 2015. január 14-én kezdődött tárgyalássorozatban az első 87 tárgyalási nap után – az eljáró tanács elnökének betegsége miatt – elölről kellett kezdeni az eljárást, amiben 2019. november 5-től eddig a bíróság összesen 240 tárgyalási napot tűzött ki, de ezek közül a pandémia és egyéb egészségügyi okok miatt 77, végső soron egy teljes tárgyalási évnyi tárgyalás elmaradt.

Az eljárás számokban

A több mint 66 ezer oldalt kitevő peranyag része a titkos információgyűjtés és a titkos adatszerzés során keletkezett több mint 47 ezer bizonyíték. Az összesen kb. 210 órányi hang- és képfelvétel lejátszása és az sms-ek felolvasása az eljárásban 38 tárgyalási napot vett igénybe.

A kb. 300 tanú kihallgatása és vallomásaik felolvasása 100 tárgyalási napon keresztül tartott. A koronatanú kihallgatása – akinek a nyomozati vallomása 2000 oldal – az első eljárásban 28, az elölről kezdett eljárásban 10, összesen tehát 38 tárgyalási napot vett igénybe. Volt olyan vádlott, aki 7 tárgyalási napon át tett vallomást.

Az ügyben összesen 66 orvos-, adó- és könyv-, fegyver-, informatikai-, közgazdász- és nyelvész szakértői, illetve szaktanácsadói véleményt, jelentést szerzett be a bíróság.

Az ítélet rendelkező részének nyilvános kihirdetése február 9-én 10 órakor lesz – közölte a Fővárosi Törvényszék.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!