Derűre ború, borúra háború

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, március 15-én. Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni, és szokás szerint négy anyagot külön is ajánlunk:

Az ünnep

Március 15-e van, az előrejelzések szerint szörnyű idővel, de azért így is lesznek bőven események: Orbán Viktor Kiskőrösre megy, és a jelek szerint pizzával melegített be, míg Budapesten a kormányt Csák miniszter képviseli majd, lesz közös Gyurcsány-Dobrev fellépés, civil programok és Karácsony Gergely is beszél majd. A nap folyamán beszámolunk majd mindenről, ha tényleg olyan lesz az idő, mint ahogy arról szó volt, akkor különösen érdemes lesz minket követni.

200 éve született Petőfi Sándor, ezért március 15-e előtt arról kérdeztük az embereket, hogy kinek mi jut eszébe róla ma. Szóba került Pankotai Lili ügye, Petőfi hunglish levelei és még a punk zene is.

A nemzeti ünnepek kötelező velejárója az állami díjeső is, és ahogy megszokhattuk, számos megérdemelten díjazott mellett bőven jutott elismerés a NER ismert arcainak: Kossuth-díjas lett a kultúrharcos Orbán János Dénes, de esett le középkereszt Schmidt Máriának vagy Parragh Lászlónak is. És kiderült az is, hogy Gulyás Gergely által adományozható díjak szerencsére bőven követik az inflációt.

A kordon

Kedden Hadházy Ákos független képviselő és a Momentum tagjai kordont bontottak a Karmelita előtt. Videós összefoglalónk mellett Szily László személyesebb felütésű helyszíni riportja segíthet visszaadni a történteket. A kordont amúgy alig egy óra után visszaállították.

A politikai élet ettől persze nem állt le, kiderült például, hogy ismét legalább egy héttel elhalasztja a Fidesz a svéd-finn NATO-csatlakozásról való szavazást, és írtunk arról is, hogy jöhet a “modellváltás” a középiskoláknál is: az Óbudai Egyetem átvenné a Szinyei Merse Pál Gimnáziumot.

A nap talán legnagyobb visszhangot kiváltó történése egy hétfő esti NB2-es meccsen történt jelenet volt, amikor a Senkó Zsombor, a DVTK kapusa kivédte a félideji kezdőrúgás után a kapujához rohanó MTK-szurkoló kisfiú lövését, majd a kipattanóból leadott lövést is hárította. A DVTK edzője elsőnek a kapusnak adott igazat, de aztán a klubnál fél nappal az eset után átértékelték a történteket, és meghívták a fiút Diósgyőrbe.


Emellett írtunk arról is, hogy

 • a Kétfarkú Kutya Párt nem támogatja Karácsony Gergely újraindulását
 • Ráczné Földi Judit szerint a Momentum elvette tőle élete egyik legszebb napját,
 • kétezren álltak ki a Szikra Mozgalom két hétre letartóztatott tagja mellett
 • 15 éves …read more

  Source:: 444.hu

        

  (Visited 1 times, 1 visits today)
  Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!