Összecsaptak Imran Hán hívei a rendőrökkel, amikor megpróbálták letartóztatni az egykori miniszterelnököt

Összecsaptak Imran Hán híve a rendőrökkel az egykori miniszterelnök rezidenciája előtt, amikor a rendőrök megpróbálták letartóztatni.

Pakisztánban egy helyi bíróság letartóztatási parancsot adott ki Imran Hán korábbi kormányfő ellen, miután a krikettsztárból lett politikus további tüntetésekre szólította fel híveit. A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy a volt miniszterelnök nem jelent meg egy bírósági meghallgatáson, ahol külföldi államoktól kapott ajándékai ügyében kérdezték volna. A vád szerint ugyanis ezeket a tárgyakat eladta Dubajban, de a befolyt összeget nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.

Imran Hán szerint a hatóságok azonban a törvényen kívül járnak el, amikor megpróbálják letartóztatni. Hán támogatói kövekkel és téglákkal dobálták a rendőröket, akik megpróbáltak bejutni az ellenzéki vezető házába, végül könnygázt is bevetettek.

Imran Hán eközben közzétett egy videóüzenetet arról, hogy garantálja, hogy szombaton megjelenik majd a bíróság előtt, és hozzátette, hogy korábban azért nem jelent meg, mert biztonsági aggályok merültek fel, mivel korábban két militáns támadás is történt a bíróságon. Imran Hán szerint ezért nincs szükség a letartóztatására, és szerinte ez csak egy újabb kísérlet a kormány részéről, hogy rács mögé zárják. (BBC)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!