A brit védelmi minisztérium bocsánatot kért, amiért a tálibok által lepecsételt iratokat követelt a menekülő afgánoktól

Bocsánatot kért a brit védelmi minisztérium, miután egy vizsgálat szerint az áttelepítési programra jelentkező afgánoknak azt mondták: csak akkor mehetnek az Egyesült Királyságba, ha a dokumentumaikat jóváhagyják a tálibok.

Az Independent napilap derítette ki, hogy a hiba az ARAP programra jelentkező afgánokat érintette. Ők azok, akik korábban Afganisztánban a brit kormánynak dolgoztak vagy az Egyesült Királyság fegyveres erőit segítették. A lap a védelmi minisztérium által a kérelmezőknek küldött emailekre hivatkozva írta meg, hogy a minisztérium angolra fordított születési és házassági anyakönyvi kivonatot kért, afgán, tehát akkor már tálib kormányhivatalok által lepecsételve.A minisztérium először tagadta, hogy ez történt, később azonban a szóvivő azt mondta, „gyorsan kiküszöbölték a hibát”, és gondoskodnak róla, hogy ez ne fordulhasson elő újra. „Őszintén elnézést kérünk, és továbbra is fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a jogosult személyeket biztonságba helyezzük” – közölte a szóvivő. A hibáról a jelentkezőket is értesítették és bocsánatot kértek tőlük.

A brit kormány 20 ezer arra jogosult afgán személy áttelepítését vállalta, ám eddig ebből alig több mint 11 ezret teljesítettek idáig. (Guardian)

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!