A fehérvári ATP-torna, ahol a tenisz helyett a versenyigazgató adja a témát

Nem lesz magyar a vasárnapi Kiskút Open 50 ezer dolláros ATP Challenger tenisztorna döntőjében, miután szombaton a horvát Nino Serdarusic 6:3 6:7 7:6-ra nyert Marozsán Fábián ellen – számolt be a Magyar Tenisz Szövetség honlapja.

Ennyi a száraz sporthír. Ugyanis a torna eddig sem csak a nagyszerű meccsekről szólt, a sportágban többen azt feszegették, hogyan lehet a Magyar Tenisz Szövetség által szervezett esemény versenyigazgatója az a Marosi Katalin, akit a tavalyi PCR-botránya miatt mentett fel munkavégzése alól a szövetség.

A sportal.hu egy névtelen forrását idézve azt írta, azért lehet benne a szervezésben a korábbi kiváló válogatott teniszezőnő, mert

A Kiskút Open és az ehhez hasonló versenyek nem a szövetség rendezvényei, hogy ki vesz részt ezek lebonyolításában, arról a szervező klub dönt.

Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója tavaly októberi elnökségi ülés után írt tájékoztató levelében úgy fogalmazott, hogy „az Elnökség komplexen tárgyalta az MTSZ költségvetésének a jelenét és jövőbeli kilátásait (…), és arra a döntésre jutott, hogy nem tudja felelősen felvállalni az ATP Challenger torna rendezési költségeit és hivatalosan lemondja azt az ATP felé, ami a mai napon meg is történt. Szeretnénk jövő év első felében ezt bepótolni, amit jeleztük az ATP felé is, akik támogatásukról biztosítottak”.

E levélből úgy tűnik, a jogtulajdonos a szövetség, ahogy a torna finanszírozását is a szövetség vállalta magára, és ez ellentmond annak, amit a sportal.hu névtelen informátora állít.

Hogy megtudjuk ki is rendezte ezt a 2023 márciusára csúszott tornát, kérdésekkel fordultunk a Magyar Tenisz Szövetséghez.

A szövetség válaszában megerősítette, hogy megállapodást kötöttek a Kiskút Tenisz Klubbal a 2023. márciusi Kiskút Open megrendezésére, de a megállapodás összegéről nem adtak felvilágosítást.

Az MTSZ leveléből kiderült, hogy „a verseny az ATP, az MTSZ és a Kiskút közös rendezésében valósult meg”.

Az ATP szabályzatának megfelelően a „pénzdíjat az ATP közvetlenül a játékosoknak fizeti átutalással, ahogy a két fő supervisort, a tour managert és a kirendelt játékvezetők díját és azok utazását is az ATP állja”. A szövetségnek a zsebébe kellett nyúlnia, lévén

  • a versenyen résztvevő sportolók, ATP-delegáltak szállását már az MTSZ intézte,
  • ahogy a vonalbírókkal is a szövetség kötött megbízási szerződéseket.
  • A tornán megjelenő szponzorok is az MTSZ hosszútávú partnerei,
  • ahogy a válogatott vezetőedzői javaslatát figyelembe véve a torna szabadkártyáit is az MTSZ osztotta ki szakmai alapon.

A magánkézben lévő Kiskút Tenisz Klub egyedül a helyszínt – a pályákat információnk szerint a szövetség újította fel a tornára –illetve az „ATP-delegáltak étkezését biztosítja”.

Vagyis a legnagyobb részt az MTSZ vállalta magára, és mivel a rendezési jog is az övé, a gyakorlat szerint a versenyigazgató személyét, így Marosit is az MTSZ terjesztette elő az ATP felé.

Az MTSZ azonban minden jogi akadály nélkül megbízhatta Marosi Katalint a feladattal, lévén 2023. február 22-én a rendőrség megszüntette a tavalyi PCR-botrány ügyben a nyomozást, mivel bűncselekmény elkövetésétnem tudtak megállapítani.

Előzmények:

Lapunk 2022. február 3-án, egy a szerkesztőségünk birtokába jutott dokumentum alapján írt először arról, hogy a magyar tenisz Szövetségben a gyanú szerint visszaélések történhettek a Covid-fertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban.

A 2013 májusában a WTA-világranglista 33. helyén is álló Marosi Katalin, aki 2021 nyarán már koordinátorként dolgozott a …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!