Mit gondol az önalkotó, a számelmélő és az elektroelme Minden Idők Leghosszabb Metrófelújításáról?

Jó reggelt! Érdemes vigyázni, mert ma nagyon erős UV-B sugárzás várható.

Ez a Reggel 4, a 444 reggeli (és nem az egyetlen) hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb anyagaival.

BELFÖLD

Sok-sok tenyér és egy dürrögő fideszes fajdkakas: átadták a Nagyvárad téri megállót, ezzel véget ért a 3-as metró 5,5 évig tartó felújítása – írta meg Szily László, aki beszámolt életünk leghosszabb metrófelújításáról.

Szijjártó Péter szerint nem irányul egyetlen ország ellen sem az, hogy Magyarország kiengedi az embercsempészeket, legalábbis így reagált a külügyminiszter arra, hogy az osztrák kormány válaszokat követel a lépés miatt.

Ledarálhatták a gyanús lélegeztetőbiznisz iratainak egy részét, legalábbis a KKM erre hivatkozva nem adta ki az iratokat. Az adatokat kiperlő Transparency International kamugyanúsnak tartja az érvelést, ahogy azt is, hogy az ügyletet javarészt szóban bonyolították, feljegyzések nélkül.

Medvék közti konfliktusra figyelmeztetnek a nógrádi medvefigyelők: két medvét is láttak csámborogni Ságújfalu és Etes közelében, annak pedig nem biztos, hogy jó vége lesz, ha összetalálkoznak.

1965 óta nem volt ilyen: új ember vezeti Veresegyházat. 58 év után mondott le az előző polgármester, egyetlen jelölt indult az időközin.

  • Jön az egyenpreambulum: Varga Judit ugyanazt a bevezetőt szeretné látni minden törvényjavaslat elején.
  • A Fidesz válasza a 444 Daniel Freund-interjújára: Soros György.
  • Autós üldözés után fogtak el egy 15 éves kamaszt Zalaegerszegen.

INTERNET

Nyelvújítás: azt javasolják, hogy a mesterséges intelligenciát AI helyett MŰÉSZ-nek hívjuk magyarul.

Amerikai chipgyártón állt bosszút Kína: ugyanazon az alapon tiltották be a Micron Technology memóriachipjeit, ami miatt az amerikaiak a Huaweit támadták.

  • 1,2 milliárd euróra bírságolták a Metát az EU-s szabályok megsértéséért.
  • Szerkeszthetők lesznek a WhatsApp-üzenetek.
  • Lehalt az ügyfélkapu.
  • Megint feltörhették a KRÉTA-rendszert.

HÁBORÚ

Orosz területre lépett és több falut elfoglalhatott az ukrán hadsereg különleges osztaga, de szinte biztos, hogy ez maximum zavarórepülés, és nem akarnak frontális támadást indítani. Eleve egy olyan egységről van szó, ami nem is biztos, hogy létezik.

A Wall Street Journal arról írt, hogy – mivel a NATO-tagság most éppen nem aktuális – a Nyugat izraeli mintájú biztonsági garanciákkal segítené Ukrajnát.

A magyar kormány megint Oroszország érdekében kavar az EU-ban, most éppen a kirakatperben elítélt Vlagyimir Kara-Murza érdekében hozott szankciókat vétózta meg a magyar EU-képviselet. Szalay-Bobrovniczky egyszerre ítélte el a háborúpártiakat és dicsérte meg Ukrajna fegyveres támogatását.

  • Egyetemeken toboroz az orosz hadsereg, pedig aki hallgató, azt be se lehetne hívni.
  • Kegyelmet kapott Raman Prataszevics, az egykori ellenzéki aktivista Belaruszban.

KATASZTRÓFA

2030-ra 2 milliárd ember élhet olyan helyen, ahol az éves átlaghőmérséklet meghaladja a 29 fokot: a múltban nagyon kevés közösség élt ilyen feltételek között, most viszont emberek milliárdjainak lakhelye válhat élhetetlenné.

A T. Rexek többen voltak, mint a kínaiak: még a legújabb, a korábbinál visszafogottabb becslés szerint is …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!