Amikor a tanárok tényleg sztrájkolnak

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb híreivel. Például ezzel a néggyel:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Suhajda Szilárd

A világ legmagasabb csúcsa közelében eltűnt magyar hegymászóról rossz hírek érkeztek csütörtök este: eszerint sikerült azonosítani, hogy hol van, de kevés az esélye, hogy még életben legyen. Magyar idő szerint péntek reggel indulhatnak el mentőalakulatok, hogy megtalálják.

A védelmi költségvetés

Csütörtökön Varga Mihály volt a kormányinfó vendége, miután benyújtották véleményezésre a jövő évi költségvetés tervét a Költségvetési Tanácsnak. Kiderült, hogy meglehetősen optimistán 4 százalékos növekedéssel, 6 százalékos inflációval és 385 forintos euróárfolyammal tervezi a jövő évet a kormány. Ez a fajta magabiztosság a Költségvetési Tanácsnak is szemet szúrt.

Az is kiderült tegnap, hogy tovább emelné a kormány az önkormányzati adót, Budapest majdnem 20 milliárddal fizethet többet jövőre. A kormányinfón Gulyás ugyan hangoztatta, hogy szerinte most már tényleg nincs akadálya az uniós források érkezésének, és ezzel számol a költségvetésben a kormány is, ehhez képest az EU-s költségvetésért felelős biztos szerint messze még a cél.

A nap folyamán eltávolították posztjáról Szekszárd fideszes polgármesterét: Ács Rezső tevékenységével kapcsolatban összeférhetetlenséget állapított meg a képviselő-testület. A polgármester ellen már a helyi Fidesz is lázadozott egy ideje, Ács viszont nem sokkal később azt közölte, hogy igenis ő marad a polgármester, és jogi útra tereli az ügyet.

Kiderült az is, hogy új elnökséget választott magának a végrehajtói kar, és nahát, pont azt az öt embert, akik Hadházy Ákos által a múlt héten közzétett levélben is szerepeltek. A levelet az aláírás szerint Petris Csaba, Schadl közeli munkatársa küldte a végrehajtóknak, kérve őket, hogy erre az öt jelöltre szavazzanak. Többek közt Répássy Róbert államtitkárra hivatkozott, a szöveg szerint mások mellett az ő iránymutatása alapján jelölte ki, kikre kellene szavazni.

Emellett hír volt még, hogy

A háború

Prigozsin bejelentése alapján folyamatban van Bahmut átadása az orosz hadseregnek, de itt azért még lehet zavarokra számítani, közben pedig további akciókat ígért a Putyin-ellenes katonai csoport, ami hétfőn behatolt Oroszországba. …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!