Elon Musk úgy indította be Ron DeSantis elnökjelölti kampányát, ahogy a SpaceX rakétákat

A DeSanctus Twitter-bejelentés egy katasztrófa! Az egész kampánya katasztrofális lesz. NÉZZÉK!

– így kommentálta Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi elnökjelölt Ron DeSantis kampánystartját, melyet Elon Muskkal együtt izzított be a Twitteren. Miközben Trump ezeket a sorokat írta saját közösségi oldalán, a Truth Socialön, a republikánus elnök egykori kedvenc platformján, a Twitteren sorozatos műszaki hibák akadályozták legfőbb kihívójának bejelentését.

A floridai kormányzó végül is csak beszállt – a várakozásoknak megfelelően – a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelembe, de a kaotikus bejelentés elvette az élét DeSantis kampányrajtjának.

Jobb lett volna a Fox kanapéján

Az esemény magyar idő szerint szerda éjfélre volt meghirdetve. Ez volt az első alakalom, hogy egy elnökaspiráns a közösségi médiában jelenti be az indulását. Musk éppen ezért „történelmiként” harangozta be az eseményt: a Tesla alapító-vezérigazgatója, aki tavaly viharos körülmények között lett a Twitter többségi tulajdonosa, a rövid üzenetekre optimalizált közösségi oldal beszélgetős platformját kívánta népszerűsíteni. A milliárdos azonban cáfolta, hogy beállna DeSantis mögé, mondván, egyelőre nem tervez támogatni egy jelöltet sem (igaz, a múltban már többször is hitet tett a kormányzó mellett).

Matias J. Ocner / Miami Herald / Tribune News Service / Getty Images Ron DeSantis floridai kormányzó sajtótájékoztatón 2023. március 27-én, Miamiban.

A kampánystart Muskkal az elejétől fogva kétélű fegyver volt. Egyrészt a Twitteren zajló bejelentés lökést adhat DeSantis jelöltségének, hiszen a milliárdos bemutatja őt hatalmas követőtáborának – beleértve a 140 millió Twitter-követőjét –, ugyanakkor tehernek is bizonyulhat, ha a jelöltségéről elvonják a figyelmet Musk közelmúltbeli, ellentmondásos kijelentései.

Trump novemberben jelentette be, hogy ismét elindul az elnökségért, méghozzá floridai Mar-a-Lago nevű rezidenciájának báltermében, baráti közönség előtt, ahogy az újraválasztására készülő Joe Biden sem vállalt nagy rizikót. Az elnök áprilisban egy előre megvágott, háromperces online videóban jelentette be, hogy második ciklusra is tervez.

Az előzetes tervek szerint Musk a Twitter Spaces-en beszélgetett volna kötetlenül DeSantis-szal, és a kormányzó egyik lelkes támogatójával, David Sacks technológiai vállalkozóval. A cél az volt, hogy a bejelentés kevésbé legyen formális, mintha valamelyik hagyományos kábelcsatorna stúdiójában rendeznék meg. Azonban a döntéssel a rendelkezésre álló eszköztár is szűkült: DeSantis egyedül a hangjára támaszkodhatott a bejelentésnél, ami azért kevésbé erőt sugárzó, mint egy nagyszabású kampánygyűlés.

Amióta Musk átvette a Twitter irányítását, a korábban 7500 alkalmazottat foglalkoztató cégnél a személyzet 80 százalékát elbocsátotta, a technológiai hibák pedig ezzel párhuzamosan megszaporodtak.

Az elbocsátási hullám miatt az oldal működtetése szempontjából kritikus részlegek maradtak munkaerő nélkül. Például a Spaces száztagú csapata a leépítések után a Platformer szerint háromfősre olvadt. (A mostani eset után egy nappal a Twitter egyik vezetője, Foad Dabiri egyébként szintén bejelentette, hogy távozik a cégtől. Döntését nem indokolta.)

A roskadozó rendszer hatalmas teszt előtt állt szerda este: a startnál 600 ezer hallgató csatlakozott be a livestreambe. Ahogy az adás elkezdődött, egyből hanghibáról, szaggató beszédről és zajokról számoltak be, de sokan idáig sem jutottak el. Beszámolóik szerint amikor csatlakozni próbáltak a híváshoz lehalt a Twitter, vagy kidobta őket a szoba. Magukat a résztvevőket sem kímélte a rendszer: egy ponton DeSantis is kijelentkezett.

A blama nagyjából húsz percig …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!