Elsüllyedt középkori várost vizsgáltak

 

Egy templom és sok más struktúra maradványaira bukkantak Rungholt elsüllyedt középkori városánál, a németországi Északi-Fríz-szigetek közelében – számol be a Heritage Daily. A település 1362-ben, egy vihar hatalmas hullámai miatt merült el, a legenda szerint a katasztrófával csapott le Isten a virágzó város bűnös lakosaira.

A Kieli Egyetem, a Mainzi Egyetem, a Balti és Skandináv Régészeti Központ (ZBSA), valamint a Schleswig-Holstein Tartományi Régészeti Osztály csapata földtudományi és régészeti módszerek kombinációjával mutatta ki a templomot. A kutatók 2 kilométer hosszan észlelték a középkori településhalmokat Hallig Südfall szigetének közelében, ezen maradványok közül az egyik egy 40-szer 15 méteres templomtól származik.

Dr. Ruth Blankenfeldt, a ZBSA munkatársa szerint mérete és elhelyezkedése miatt a templom egy nagyobb plébánia lehetett. A szakértők a tágabb területen 54 településhalmot, egy jól szervezett vízelvezető rendszert, egy árapálykapus kikötővel rendelkező parti gátat és két kisebb templomot is felfedeztek.

Dr. Hanna Hadler, a Mainzi Egyetem kutatója kiemelte, az erózió már a lelőhelyen is érezteti hatását, ezért fokozni kell a Rungholt megóvásáért tett erőfeszítéseket.

The post Elsüllyedt középkori várost vizsgáltak first appeared on National Geographic.

…read more


Source:: National Geographich

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!