Így bővítené a kormány az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezete szerint havi két alkalommal legfeljebb összesen 40 ezer forint készpénz felvételére nyílhat lehetőség a boltokban – szúrta ki a Portfolio a kormány.hu-n.

Az új készpénzfelvételre az úgynevezett cash-back alkalmával lenne lehetőség. A cash-back szolgáltatás vásárlással összekötött készpénzátvételt jelent. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a bankkártyás fizetésnél nem egyszerűen fizetünk, hanem szólunk, hogy még készpénzt is szeretnénk felvenni. Ekkor a kereskedő az áru, vagy szolgáltatás ellenértékénél annyival magasabb összegben zároltatja a bankkártya mögötti fizetési számlánkat, amennyi készpénzt vennénk fel, és a különbözetet kifizeti nekünk a pénztáros. Vagyis nem kellene elmennünk külön egy ATM-hez, ha készpénzre lenne szükségünk, hanem a bolti vásárláskor elintézhetnénk a készpénzfelvételt is. Erre legfeljebb havi két alkalommal, maximum negyvenezer forintig lenne díjmentesen lehetőségünk – ezen összeghatárig nem számíthatna fel a pénzforgalmi szolgáltató díjat, költséget.

A tervezet szerint 2023. júliusától válna lehetővé, hogy a havi kétszeri, legfeljebb 150 ezer forintos ingyenes ATM-es készpénzfelvétel kiegészüljön a szintén havi kétszeri ingyenes cash-back készpénzfelvéttel a boltokban, maximum 40 ezer forintig.

The post Így bővítené a kormány az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!