„Ismerjük a realitásokat a magas hegyek világában” – úton a mentőcsapat Suhajda Szilárdért

Tudják, hol van a bajba jutott magyar hegymászó, Suhajda Szilárd, aki bő 50 méterrel tartózkodik a Mount Everest csúcsa alatt, csak azt nem tudni, él-e. Hajnalban elindult érte a három serpából és egy helikopterből álló csapat, de a mentési művelet 12 óra is lehet, vagy még több.

„Szeretnénk mindenkinek megköszönni a türelmét, nyilván nagyon nagy az érdeklődés, de a prioritás ilyenkor az, hogy koordináljuk, kitaláljuk, vezényeljük a mászó felé történő műveleteket, és csak másodsorban a kommunikáció, azt utána teszi meg az ember ilyenkor” – nyilatkozta Pintér László, a Magyar Hegymászószövetség kommunikációs vezetője az Inforádiónak.

A Mozgásvilág szakírója szerint, ha valaki kint tölti az éjszakát a szabadban 8800 méteren, oxigénpalack nélkül, az egy nagyon nehéz szituáció.

Ennél többet nem is tudnék és nem is szeretnék mondani. Hogy életben lehet-e még? Bízunk benne! Ismerjük a realitásokat a magas hegyek világában, de bízunk benne.

Kapcsolódó
„Tudjuk, hol van” – mentőcsapat indul Suhajda Szilárdért

Sikerült azonosítani a pozícióját, kis esélye van a túlélésre.

The post „Ismerjük a realitásokat a magas hegyek világában” – úton a mentőcsapat Suhajda Szilárdért first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!