Majdnem ötször annyi pénz jutott tavaly a Védett Társadalom Alapítványnak, mint egy évvel korábban

Több mint 45 millió forintból gazdálkodott tavaly a Védett Társadalom Alapítvány (VTA), írja a hvg.hu a szervezet beszámolója alapján. Ez négy és félszerese az előző évi adatnak.

A VTA-ban többnyire a kormánypárti sajtó ismert szereplői dolgoznak. A kuratórium tagjai a HírTV korábbi műsorvezetői, Szabó Anett és Földi-Kovács Andrea, az elnök pedig utóbbi férje, Földi László, aki titkosszolgálati szakértőként szokott szerepelni a fideszes médiában. Számos szál köti az alapítványt szélsőjobboldali csoportokhoz is, írtuk korábbi cikkünkben.

A 45,3 millió forintot a beszámoló szerint közhasznú tevékenységre fordították (ilyen például a hagyományőrző oktatás és iskolatípus-modell kidolgozása, a keresztény értékeken alapuló szexuális felvilágosítás, vagy a gyermekek védelme „a káros ideológiai hatásoktól a szexualizációtól, az LMBTQ és transzgender lobbicsoportok befolyásától”).

A pénznek nagyjából fele, 22 millió forint érkezett a Batthyány Lajos Alapítványtól, amit Rogán Antal minisztériuma szokott támogatni, és ami rendszeresen ad pénzt Fidesz-közeli projekteknek, például az Alapjogokért Központnak.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!