Fifty-fifty, hogy fenilefrin-e vagy kurkuma

Jó reggelt kívánok az újabb melegrekord idején! Ez a 444 reggeli hírlevele (ez meg a többi), benne az elmúlt nap fontosabb híreivel. De előtte egy szolgálati közlemény:

Tanároknak és diákoknak most 10 forint a Kör tagság. Ha megteheted és szívesen támogatnád a pedagógusok és diákok szabad tájékozódását, állj mellénk és csatlakozz a 444 Campus programhoz!

Mielőtt rátérünk a tartalomra, itt van 4 kiemelt cikk a címlapról:

  • Kémparanoiával próbálja leplezni a valós nehézségeket a kínai kormány,
  • Orbán szerint fifty-fifty, hogy egyben marad-e az EU, vagy szétesik,
  • Gyerekei bántalmazása miatt letartóztatták a szigoráról híres amerikai influenszer anyát,
  • A blokádtól épp szabadul, de továbbra is bármikor robbanhat Hegyi-Karabah.

BELPOLITIKA

Fricz Tamás szerint Orbán Viktor azt mondta Kötcsén: 50-50 százalék, hogy egyben marad-e az EU, vagy szétesik.

Őrületes cicaharc robbant ki az ellenzékben: Ungár Péter édesanyja és anyagi helyzete tekintetében nem történt érdemi változás, reagált Csárdi Antal Kele János posztjára, amiben a momentumos politikus lemilliárdosgyerekezte Ungárt, akit állítása szerint támogatni se tudna közös jelöltként.

Szélsőjobboldali mozgalom felszámolását kezdeményezte a roma önkormányzat: az ügyészséghez beadott indítványuk szerint a Magyar Önvédelmi Mozgalmat működtető egyesület tevékenysége sérti a romák egyenlő emberi méltósághoz való jogát.

Hadházy Ákos egy „felháborodott szülő” beszámolója alapján arról írt, hogy az Alexandra egyik boltjából kiküldtek egy 15 évest a gyerekvédelmi törvényre hivatkozva, mert a „felnőtteknek szóló” irodalmi könyveket szerette volna megnézni, de a cég szerint nem szoktak ilyesmit tenni.

  • A BRFK szerint Erdoğan testőrei nem sértették meg a bevett társadalmi normákat azzal, hogy Budapesten megvertek egy magyar férfit.
  • Pálffy pedofilos kijelentéséről kérdezték Semjént, de a kérdést Kövér László lekeverte.

GAZDASÁG

Bóka János brüsszeli tárgyalásain szóba sem kerültek a befagyasztott támogatások, a miniszter szerint a következő hónapokban sem jönnek majd az uniós pénzek.

Orbán Kötcsén belengette, Lantos Csaba már be is jelentette a magyar-francia nukleáris kapcsolatbővítést.

Román gazdaszervezetek blokáddal fenyegetnek, ha nem hosszabbítják meg az ukrán gabonaimport tilalmát. Nagy István agrárminiszter szerint is a tilalom fenntartására van szükség.

Csepreghy Nándor államtitkár szerint az ukrajnai háború globálisan sokkal kisebb probléma, mint a fenntarthatóság kérdésének megoldása.

  • A húgyszagú telefonfülke az új, méhlegelőbe oltott Blaha Lujza téri nyilvános vécé.
  • Másfél évvel ezelőttre ígért falubuszait várja több somogyi település (hiába).
  • 3 összekapaszkodó karácsonyfa esett a lomtalanítás áldozatául.

OKTATÁS

Keressük a leghosszabb, a legrövidebb, a leglyukasabb, a legizgalmasabb órarendeket.

Tíz oktató is felmondott a Budapesti Metropolitan Egyetemen: az oktatók a dékánnak küldött levelükben azt írták, nem látják garantálva a továbbiakban az egyetemi oktatói autonómiát és veszélyben látják a szakmaiságot.

Tanóra közben jelentette be a végrehajtó a soroksári gimnáziumnál, hogy elárverezték az épületet, és mindenkinek el kell hagynia az ingatlant. A Belügyminisztérium közölte, hogy …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!