Az Apáca 2-ben az a legrémisztőbb, hogy akár a harmadik rész is elkészülhet

56 millió dollár az amerikai piacon, 100 fölött világszinten – ezt tudja felmutatni bevételi oldalon Az apáca folytatása, ami egy hét alatt összekalapozott magának annyi pénzt, ami azt is előrevetítheti: még egyszer vissza fog térni a sápadt képű, sárga fogú démon. A Marvel-léptékben építkező Démonok között-szériában ez már a kilencedik film, ezekből legtöbb a szellemvadász Warren házaspár igaznak vélt történeteit dolgozta fel, hogy aztán abból kinőve újabb és újabb filmek készülhessenek, hol jobb, hol rosszabb karakterekkel.

Pont ilyen volt Az apáca is: James Wan a házaspárról készült második filmjében megismertette a nézőkkel a rendi ruhába bújtatott Valakot, ami annyira jól sült el, hogy megvesztek érte a horror-rajongók. 2018-ig kellett várni egy önálló filmre; Corin Hardy rendező azonban biztonsági játékkal élt, hatásvadász megoldásai miatt megérdemelten kapta meg a közepes jelzőt a fércmunkája. Szeptembert írunk, és Valak visszatért (az előző film bevételeit látva ezt kötelező is volt), mint ahogy az első film főszereplői közül még ketten: Taissa Farmiga és Jonas Bloquet újra szemben találják magukat a rémmel, akivel ezúttal Michael Chaves rendező nem tud mit kezdeni.

A folytatás hányatott sorsú volt: 2017-ben Wan felvázolta, hogy kedvező bevételi adatok esetén több filmben is gondolkodhatnának a karakterről, így rápillantottak a jegyeladásokra, majd neki is veselkedtek a munkának. A koronavírus-járvány miatt megcsúsztak, de annyira azért nem, hogy a filmet teljesen elfelejtsék. A forgatás rövid idő alatt lepörgött, azt követően, alig egy hónappal a mozikba kerülés előtt viszont az apácát játszó Bonnie Aarons bíróságon vádolta meg a Warner filmstúdiót, hogy évek óta nem kapja meg a kereskedelmi bevételek azon részét, melyek olyan termékek után illetnék, amiken az arca ott van. De az apácát – sokak bánatára – így sem lehetett távol tartani a moziközönségtől.

A film négy évvel az első rész sztorija után, 1956-ban veszi fel a fonalat (flashbackekkel gondosan megmagyaráznak mindent azoknak is, akik lemaradtak a korábbiakról); Valak pedig bő tíz perc után már élve el is éget egy papot a templomban, ahol a szenteltvíz úgy forr, akár a teavíz. Ezt látva a Vatikán úgy sejti, gond van, így felkeresik a Farmiga által alakított Irine nővért, aki az első filmben – látszólag – sikeresen megküzdött már a démonnal, hogy járjon utána, köze lehet-e a belisztezett arcú rémnek az Európa-szerte zajló vallási haláleseteknek.

intercom

Kap maga mellé egy fiatal segítőt, akit a mostanság mind népszerűbb Storm Reid alakít felejthetően, de visszahozták az első filmben szépfiút játszó Jonas Bloquet-t is. Az ő karaktere pár éve még a Kerci kolostor apácáit látta el étellel-itallal, most egy lányiskolában munkálkodik – hol a konyhakerten, hol az egymást zaklató tinik lelki sebeinek gyógyításán. Zárda helyett a lányiskola falai tartogatják a lehetőséget a feszült helyzetek megteremtéséhez, a szűk terek által kínált lepattanók kapuba bombázásához.

Ám ezekből sem Tristan Nyby operatőr, sem a rendező nem tud kimunkálni olyan végeredményt, amit ne láttunk volna bármely, kevésbé nagy büdzsével dolgozó tucathorrorban. A démonhorrorok piaca jelentős, …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!