Dunántúli falvakat céloznak a nyugat-európai ingatlanvásárlók

A magyar ingatlanpiacon nagyjából minden huszadik vevő külföldi: arányuk 4-5 százalékot tesz ki az évi 5-6 ezer megvásárolt ingatlannal, írja a hvg360.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a lapnak elmondta, a legtöbb külföldi nem csupán befektetésként vásárol, sokan itt élnek, vagy az év egy részét töltik hazánkban, és saját otthonra vágynak. Leginkább a németek, szlovákok, románok, kínaiak, hollandok és osztrákok vásárolnak itt, azonban eltérő területeket céloznak meg.

Míg például a németek – magasan vezetve a listát – a külföldi vevők nagyjából 30 százalékát teszik ki, csupán kis részük, 5–6 százalékuk akar fővárosi ingatlant.

Tipikusan a kínai, vietnámi, izraeli és orosz vevők azok, akik erősen Budapestre koncentrálnak, de körükben a vevők száma jelentősen visszaesett, a járvány előttinek a felét sem éri el.

A német, a holland, a svájci, az osztrák és a belga vevők döntő többsége vidéken, főként a dunántúli, balatoni régióban keres ingatlant. Ők a fővárosban vásárlókkal ellentétben nem dolgozni vagy tanulni jönnek hazánkba, hanem elsősorban azért keresnek házat, hogy itt telepedjenek le.

Sokan nyugdíjas éveikre készülnek, erre utal, hogy az említett országokból érkező vevők között a legmagasabb az idősek aránya. Az a német nyugdíjas, aki Németországban szerényebb körülmények között élhetne, itt Magyarországon kifejezetten jó körülményeket biztosíthat a maga számára, főleg, ha euróban kapja a nyugdíját, olvasható a cikkben.

Kapcsolódó
Lassan kiürülnek ezek a magyar települések – van, ahol a lakások 70 százaléka lakatlan

De vannak bőven olyan falvak is, ahol nincs üresen álló ház.

The post Dunántúli falvakat céloznak a nyugat-európai ingatlanvásárlók first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!