Menczer: Hírlapi kacsa, hogy a kormány a svéd kormányfő vagy külügyminiszter budapesti látogatásához kötné Svédország NATO-tagságát

Hírlapi kacsa a Szabad Európa honlapján megjelent azon hír, amely szerint a magyar kormány a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban azt várja, hogy a svéd miniszterelnök vagy külügyminiszter Magyarországra utazzon, közölte Menczer Tamás hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a portál azon cikkére reagált, amely szerint a magyar vezetés továbbra is azt várja, hogy vagy Ulf Kristersson svéd kormányfő, vagy Tobias Billström külügyminiszter Budapestre jöjjön, és találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Menczer nyilatkozatából az nem derült ki, hogy ezzel ellentétben akkor milyen feltételek mellett lehet esély a svédek NATO-csatlakozásának ratifikációjára magyar részről. A minap egyébként Kövér László házelnök azt nyilatkozta, hogy a svéd NATO-tagságot – amit Törökország és Magyarország kivételével minden tagország jóváhagyott már, de ősszel a török parlament is dönthet róla – „nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni”.

The post Menczer: Hírlapi kacsa, hogy a kormány a svéd kormányfő vagy külügyminiszter budapesti látogatásához kötné Svédország NATO-tagságát first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!