Hetekig nem adott enni és inni a kutyáinak, miután máshová költözött

Állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves Veszprém-környéki férfival szemben, mert a gyanú szerint magára hagyta a három kutyáját, és hetekig nem adott enni és inni nekik.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövető egy körbe nem kerített területen tartotta az állatait, két ebet szabadon, egyet pedig láncra kötve. A férfi a területről elköltözött és egy darabig vissza-visszajárt a kutyákat etetni, de körülbelül három hete teljesen felhagyott a gondoskodásukkal.

police.hu

A szemle során az ott tartózkodó állatorvos megállapította, hogy az egyik eb kórosan sovány állapotban van és a tartási körülmények miatt rövidesen el is pusztult volna, ha nem lépnek a hatóságok.

A rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki lemondott az állatok tulajdonjogáról az eljárás során. Az ebeket az Olt-Alom Állatvédő Egyesület elszállította, közülük két kutya a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesülethez került, egy állat pedig a várpalotai Alex Állatvédő Egyesülethez.

Kapcsolódó
Halálra éheztette kutyáit a kerekegyházi pár

Az ebek hetekig szenvedtek, mielőtt elpusztultak. Ketten megfagytak az udvaron, egy kölyköt pedig el kellett altatni állapota miatt.

The post Hetekig nem adott enni és inni a kutyáinak, miután máshová költözött first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!