Oroszország rátámadott a nyugat-ukrajnai Lvivre

Robbanások rázták meg kedden hajnalban a nyugat-ukrajnai Lviv városát – írja a Reuters a régió kormányzójára hivatkozva. Makszim Kozickij a Telegramon azt közölte, egy nőt és egy férfit találtak a romok alatt a támadás után. A nő az első értesülések szerint nem sérült meg, de a férfi kritikus állapotban van. Az orosz légitámadás következtében egy ipari raktárban tűz is keletkezett.

Oroszország az újabb fronton kívüli támadást egyelőre nem kommentálta.

Andrij Szadovij, Lviv polgármestere közölte, hogy a régióra vonatkozó légiriadót közel három óra elteltével, hajnali három órakor oldották fel.

Oroszország számos alkalommal támad rá a frontvonaltól távoli célpontokra, gyakran az ukrán civil lakosságot is veszélyeztetve illetve helyi lakosok halálát okozva. Ezeknek a támadásoknak a nem titkolt célja általában az energetikai és mezőgazdasági infrastruktúra rongálása. A New York Times azonban épp hétfő este számolt be arról, részletes feltáró cikkében, hogy miként támadtak meg az oroszok egy nyüzsgő piacot még szeptember 6-án a kelet-ukrajnai Kosztantyinivkában. A lap emlékeztetett rá, hogy az a támadás legkevesebb tizenhét ember életét oltotta ki.

(Reuters)

The post Oroszország rátámadott a nyugat-ukrajnai Lvivre first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!