Soltész Miklós a Szivárvány Óvodában beszélt arról, hogy léteznek jó, meg káros szivárványos dolgok

A Magyarországi Református Egyház új óvodája, a berettyóújfalui Szivárvány Református Óvoda átadásán Soltész Miklós államtitkár tartott grandiózus beszédet, benne nemcsak komoly csuklást, de a mondatokból csöpögő vegytiszta homofóbia miatt szekunder szégyenérzetet is okozó gondolatokat is megosztva a hallgatósággal.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a beszéd nyitányaként kijelentette: az egyház 1999-ben nevezte el a régi óvodát a szivárványról, azokban a békés időkben, mikor

még nem volt jele az újkori szivárványmozgalomnak.

A politikus hozáttette: a szivárvány a szövetségkötés szimbóluma, majd kérte a szülőket, hogy

Ne üljenek fel új szivárványos dolgoknak, azok a gyerekeket tönkreteszik,

sőt, kijelentette:

Vegyük vissza a szivárvány értékét,

mivel az a teremtett környezetünknek az alapját jelenti.

MTI / Czeglédi Zsolt

Soltész ezután a megjelent óvodapedagógusok, szülők, lelkészek, illetve minden egyes egybegyűlt figyelmét felhívta arra, hogy szövetségben neveljék a gyerekeket, hiszen ha ez sikerül, akkor

mindenféle őrülettel, mindenféle, a teremtett világ elleni küzdelemmel szemben fel tudjuk venni a versenyt, a küzdelmet.

Az óvoda legkülönbözőbb részein találkozhatunk egyébként a szivárvány csinos színeivel – sőt, az udvaron a névadó nagyméretű képe borítja a talajt –, így reméljük, hogy ezeket a következő hétvégén sem festik majd fehérre, sőt, nagy tekercsben kapható építési fóliák sem tűnnek majd fel a kerítésen belül.

MTI/Czeglédi Zsolt

A beruházás egyébként 769 millió forint kormányzati és zsinati támogatásból, 155 milliós egyházkerületi forrásból valósult meg az önkormányzat által adományozott területen.

The post Soltész Miklós a Szivárvány Óvodában beszélt arról, hogy léteznek jó, meg káros szivárványos dolgok first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!