Állatvédelmi parlamenti csoport jött létre

Közös ügyünk az állatvédelem elnevezéssel parlamenti csoportot hoztak létre – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-vel.

Ovádi Péter közleményében emlékeztetett: a 2021 végén előterjesztett, „Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el.

Az állatvédelemben eddig elért eredmények megkívánják, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az országgyűlési képviselőkkel. Az összefogás támogatja a naprakész információk folyamatos cseréjét, a különböző választókerületeket érintő problémák és javaslatok feltérképezését, valamint az állatvédelemmel kapcsolatos jogalkotási tevékenység erősítését, ösztönzését – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Ismertette: a parlamenti csoport tizenhat alapító képviselővel jött létre, a csoportban részt vevők közös célja, hogy az állatok védelmét szolgáló tevékenységet az Országgyűlés tagjai még hatékonyabban láthassák el.

A jogalkotási folyamatban tudományosan megalapozott és társadalmilag elfogadott intézkedéseket szeretnének előkészíteni az állatok védelméért. Tervezik olyan országos kampányok, projektek kidolgozását és lebonyolítását is, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják – olvasható Ovádi Péter kormánybiztos közleményében.

The post Állatvédelmi parlamenti csoport jött létre first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!