Árulók – Gyilkosság a kastélyban: nem tudtuk eldönteni, mennyire vegyük komolyan az RTL társasjátékát

Az Alszik a város típusú játékok szabályai igen egyszerűek: a gyilkosok küzdenek az ártatlanok ellen, vagy például a Secret Hitler társasjáték esetében a fasiszták és Hitler a liberálisok ellen, viszont senki nem tudhatja, hogy ki a náci és ki nem az, vagy éppen, hogy ki gyilkol és ki a potenciális áldozat. Ezt a gondolatot ülteti át az Árulók – Gyilkosság a kastélyban a műsorkészítésbe, magyar színészeket, írókat, modelleket, énekeseket kényszerítve hazudozásra és ármánykodásra.

A műsor intrója a Bridgerton család-féle kosztümös tündérmese képeit – kastély a napfényben, szép tájon átfutó gőzös – thrilleres elemekkel igyekszik felturbózni, és célba is ér a B-kategóriás, sóhajokkal és suttogással előadott nyomasztás.

Akinek átjön a hangulat, máris egy krimiben érezheti magát. Akinek nem, legfeljebb röhöghet azon, ahogy valaki elhalt hangon azt mondja: „Nem bírod tovább.”

RTL

Egy vonaton, az „Orient Expresszen” találkozunk először a 22 hírességgel. Az operaénekes Vásáry André, a monoklis színész, Nagy Zsolt, a Viszkisből ismert Szalay Bence és a TikTok pörgetésekor kikerülhetetlen Krajnyák Luca csak néhány tagja annak a díszes társaságnak, ami összeverődött a köpenyben hülyéskedésre. Már az első részből kiderül, hogy a kastélylakók élete nemcsak játék és mese, a folytonos taktikázást, mentális hadviselést nem igazán lehet megúszni. Viszont a beszélgetésekből hamar láthatjuk azt is, kik lesznek a feszültségoldó mókamesterek a csoport dinamikájában.

Doktor House zsebórával

A kastélyba érkezőket Árpa Attila köszönti, mellényben, zsebórával, sétapálcával a kezében. A pálcához tartozó anekdota, hogy a stáb nem tudta eldönteni, hogy legyen-e pálca, vagy inkább ne, a játékmesternek viszont megrepedt a bokája egy nappal a forgatás előtt, így a kérdés eldőlt. A halálfejes sétabotra támaszkodó, sántító Árpa Attiláról azt hihetnénk, hogy Doktor House-maratonnal készült a szerepre, a sántikálás azonban nem az atmoszféra-teremtés újabb eszköze. A színész azt is elárulta, lánya készítette fel, aki hozzáértő asszisztenciát követelt tőle az otthoni harrypotteres vagy más tematikájú műsorozás lebonyolításában.

Mindenesetre vicces elképzelni a családi játékidőt, elnézve Árpa rideg, távolságtartó stílusát. A játékosokat köszöntő méltóságteljes kijelentésében – „Ez egy játék, persze. De nem akármilyen játék. Ez egy komoly játék” – bőven van humorfaktor. Hogy szándékosan vagy véletlenül, az a nézőre van bízva.

RTL

Kezdésnek egy csapatépítőkről ismerős, jégtörő feladat segíti a csoport tagjait az ismerkedésben. Az összes versenyzőnek választania kell a megadott állításokból egy olyat, ami a legjobban jellemzi őt. Bár 22 állításra jut 22 ember, az akció nem fullad verekedésbe. „Könnyen hazudok”, „szoktam érdekből barátkozni” – mutatkoznak be a játékosok. Ezután megtekinthetjük a kastélyt, leginkább reklámfilmre hajazó képsorokon. Ekkor már, Nagy Zsolt szavaival élve, „mindenki elkezdi tapogatni csápjaival a másikat”, felmérve a terepet. A szabad foglalkozás nem tart sokáig, az esti kerekasztalnál sor kerül a gyilkosok kiválasztására. A táborvezető vészjóslóan járja körbe a bekötött szemű játékosokat, a gyilkosokat (árulókat) pedig …read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!