Láncfűrész vér nélkül, őrjöngés vég nélkül

Jó reggelt, ez megint a 444 napindító – és továbbra sem az egyetlen – hírlevele, benne az elmúlt 24 óra fontosabb anyagaival.

BELFÖLD

Amikor szóba kerültek Mészáros Lőrinc koncessziói, Lázár János rácáfolt Rogán Antal eddigi magyarázatára. Lázár a miniszteri meghallgatásán azzal próbálta „sokkolni” a bizottságot, hogy „nem föltétlenül kell nekünk Volán vagy MÁV”. Megígérte, hogy nem lehet többé annyit kaszálni az állami beruházásokon, mint eddig, a kiemelt státuszú épületek nagy részét pedig vállalhatatlannak tartja.

Egyre súlyosabb a központból irányított szellemi futballhuliganizmus: Bohár Dániel már hamisítvánnyal akarja bizonyítani, hogy az ellenzék a magyar válogatott ellen szurkol.

Ursula von der Leyen „a szemöldökét sem húzta fel” az új plakátkampány láttán – állítja az Európai Bizottság szóvivője, aki szerint semmiféle kapcsolat nincs a Bizottság elnöke és Alex Soros között.

GAZDASÁG

Úgy tűnik, Tiborcz István jár majd a legjobban a gazdasági bevándorlókkal, mert a letelepedési kötvények helyett itt a „vendégbefektetői jogviszony”.

Bejelentették, hogy 350 milliót osztottak szét vallásos könnyűzenészek között, pedig a pénz komoly részét templomi orgonák javítására adták: egy Bolyki Brother kapott 3 milliót a négy fiával együtt, ám egy rakás adatot név nélkül tettek közzé, így nem tudni, kaptak-e állami pénzt a híres csókosok.

Kiszabadult a luxusbörtönből Kocsis István, aki egy kecskeméti panellakás megvásárlása révén kerülhetett be oda, és az MVM és a Paksi Atomerőmű egykori vezérigazgatója már akkor is ki-be járkálhatott, amikor elvileg ült.

„Amikor azt mondjuk, hogy Magyarország minden környezetvédelmi jogszabályt teljesít, ez már a tervezési szinten sem igaz” – állítja az akkumulátorgyártásról a WWF környezetpolitikai szakértője.

OROSZORSZÁG

Váratlanul Kijevbe utazott az amerikai védelmi miniszter, hogy megerősítse „az Egyesült Államok megingathatatlan támogatását Ukrajna szabadságharca iránt”.

Jens Stoltenberget nagyon aggasztja Orbán boszniai szerb barátja: a NATO főtitkárát a boszniai szerbek elszakadást pártoló retorikája, de az országban tapasztalható jelentős külföldi, főként orosz befolyás is nyugtalanítja.

Oroszország több moldovai tisztviselőt tiltott ki, miután Moldovában orosz lapokat tiltottak be, de amúgy sem voltak túl jóban, a moldovai elnök a háború kitörésének napján azzal vádolta a moszkvai vezetést, hogy meg akarták puccsolni.

IZRAEL

A hútik lefoglaltak egy japán óriáshajót a Vörös-tengeren, mert szerintük az valójában izraeli: a japán üzemeltetésű …read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!