Oroszország teljes mozgósításba kezdhet a 2024-es elnökválasztás után – állítja egy magas rangú ukrán tiszt

Olekszij Danyilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára a kanadai Halifaxban megrendezett Nemzetközi Biztonsági Fórumon tartott beszédében azt mondta, hogy „Oroszország a várakozásoknak megfelelően ellenállóbbnak bizonyult a nyugati szankciókkal szemben […] és sikerül folyamatosan pénzelnie védelmi szektorát.

Oroszország egyre inkább háborús alapokra helyezi gazdaságát. Teljes mozgósítás következhet a 2024-es elnökválasztás után

– fogalmazott Danyilov.

Korábban a Reuters hírügynökség több forrása is megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin el fog indulni a jövő márciusban esedékes elnökválasztáson, amivel legalább 2030-ig maradna hatalmon az orosz elnök.

Szeptemberben az ukrán hadsereg már kommunikált arról, hogy Oroszország hamarosan nagy mozgósítási kampányt indíthat, hogy megpróbáljon több százezer katonát toborozni hadseregébe Oroszországon belülről, illetve Ukrajna megszállt területeiről, írta a Guardian.

ARKADY BUDNITSKY / ANADOLU AGENCY / AFP

The post Oroszország teljes mozgósításba kezdhet a 2024-es elnökválasztás után – állítja egy magas rangú ukrán tiszt first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!