A muszlimok és zsidók közt vont kínos párhuzamot Susan Sarandon

Az elmúlt hetekben világszerte egymást érték az Izrael, illetve Palesztina mellet kiálló tüntetések. Nem volt ez másként New Yorkban sem, ahol sokszor hírességek is feltűntek a tömegben.

Így tett a korábban az iraki háború ellen hosszan tüntető Susan Sarandon is, aki nemrég fel is szólalt a gyűlések egyikén, beszédében pedig az Egyesült Államokban szerinte tapasztalható légkörre utalva kijelentette:

Sokan félnek mostanában zsidónak lenni, mivel ízelítőt kapnak abból, hogy milyen muszlimnak lenni ebben az országban.

A november elején elhangzott szerencsétlen mondat miatt a színésznőt számos negatív kritika érte – írja a HVG, ami hozzáteszi: a helyzeten nem segít, hogy a színésznő az elmúlt időszakban több olyan posztot is megosztott, amik az antiszemitizmussal vádolt Pink Floyd-alapító, Roger Waters mellett álltak ki, illetve ünnepelték őt.

A muszlim vallású indiai-amerikai újságírónő, Asra Nomani az X-en közzétett posztjában hosszan reagált a mondatra, kijelentve:

Kérem, ne bagatellizálja az amerikai zsidók tapasztalatait azzal, hogy kilúgozza azt a poklot, amit a muszlim országokban élő muszlimok átélnek, és ne becsmérelje Amerikát azért az életért – és szabadságért –, amit a családomhoz hasonló muszlimoknak nyújt,

majd javasolta Sarandonnak, hogy próbáljon meg úgy élni, ahogyan azt a nőktől elvárják egy muszlim országban.

Vissza fog térni Amerikába, és megcsókolja majd a földet a lába alatt

– tette hozzá.

The post A muszlimok és zsidók közt vont kínos párhuzamot Susan Sarandon first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!