Gyere dokumentumfilmeket nézni a 444-re: Indul a Jeti Mozi

Indul a 444 új aloldala, a Jeti Mozi, ahol a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) együttműködésében mutatunk be magyar, sikeres dokumentumfilmeket.

A 444-nél nagyon sokan szeretjük a dokumentumfilmeket, és az elmúlt tíz évben mi magunk is készítettünk vagy jelentettünk meg doksikat. Ott van például a Kontra filmforgalmazásában a Feldolgozatlanul vagy az Öt lecke a valóság felszámolásáról, 444-es színekben pedig a Valótlanul, a nyílnak befelé az ablakok, az Elkezdődik a következő 24 óra vagy a Gyilkosok emlékműve.

A Jeti Mozi célja, hogy egy olyan platformot biztosítsunk, ahol megtalálhatók és ingyenesen megnézhetők a magyar dokumentumfilmek, ugyanis ezek néhány évvel a megjelenés után könnyen elfelejtődnek vagy nehezen megtalálhatóvá válnak. Szeretnénk, ha a 444-re nem csak cikkeket lehetne jönni olvasni, hanem filmeket is nézni vagy újranézni. A Jeti Moziba és a 444 Youtube-csatornájára felkerülő filmek Magyarországon bárkinek, bármikor elérhetőek lesznek.

Első film a Jeti Moziban

Az első film a Jeti Moziban a Nagyi projekt, ami a holokauszttal, a második világháború témájával és annak generációs feldolgozásával foglalkozik.

Révész Bálint filmje 2018-ban több díjat is nyert, köztük a Lipcsei Nemzetközi Dokumentum- és Animációs Film Fesztiválon a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat, a Magyar Filmkritikusok Díján pedig a legjobb film és legjobb vágás díját kapta meg.

A Nagyi projekt három fiatalember felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának története – egy tényleges és egy szimbolikus road-trip. A fiúk európai barangolása során egy virtuális utazás is kibontakozik, ahogy a nagymamáik – egy angol kém nő, egy táncosnő a náci Németországból és egy magyar kommunista holokauszttúlélő – felelevenítik emlékeiket.

A Nagyi Projektet november 26-án vasárnap este 6-kor mutatjuk be a 444-en, de azután is elérhető marad a Jeti Mozi aloldalon, illetve a 444 Youtube-csatornáján.

Jó dokumentumfilmezést kívánunk!

Címlapkép: Tamás Bence Gáspár, Kiss Bence

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!