Nagyon úgy néz ki, hogy nem célszerű büntetőfékezni, mert végül a büntetőfékezőket büntetik meg

Egy veszprémi és egy soproni büntetőfékezővel szemben is vádat emelt az ügyészség.

Veszprém belvárosában két autós összekülönbözött egy közlekedési szituáción februárban. Az audis dühében megelőzte autótársát, büntetőfékezett előtte. A mögötte jövő autó már nem tudott megállni, így belehajtott. A sértett autójában 100 ezer forintos kár keletkezett. Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést, járművezetéstől eltiltást, valamint 290 ezer forintos bűnügyi költség megfizetést indítványozott.

Sopronban júniusban egy negyven utast szállító távolsági busz állt ki a megállóból. A manővert egy autós veszélyesnek gondolta, ezt dudálással jelezte, de ezzel nem elégedett meg. A busz előtt haladva minden ok nélkül olyan erősen fékezett, hogy a jármű kerekei nyomot hagytak az útburkolaton. A buszsofőr fékezett, hogy elkerülje az ütközést. Az utasok közül többen elestek, egy utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A buszsofőr hiába dudált, villantgatta a fényszóróját, az 54 éves vádlott elhajtott a helyszínről.

A vádlottal szemben – halmazati szabályok miatt – akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt. Az ügyészség indítványozta eltiltását a járművezetéstől.

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!