Rejtélyes járvány pusztítja az amerikai kutyákat

Rejtélyes betegség terjed a kutyák között az Egyesült Államokban. A járvány augusztusban jelent meg a Csendes-óceán északnyugati részén fekvő Oregonban, azóta pedig Colorado, Illinois és a keleti parton fekvő New Hampshire államból is érkeztek bejelentések – írja a SkyNews.

A gyakran halálos kimenetelű eseteket egy közös vírus okozza, ám a légzőszervi megbetegedésekre irányuló vizsgálatok eddig nem vezettek eredményre. Szakértők szerint a tünetek közé tartozik a köhögés, tüsszögés, orr- és szemváladékozás, valamint a letargia is.

A betegség gyakran nyolc hétig tartó köhögés formájában jelentkezik, amely sokszor nem reagál a tipikus kezelésekre.

A kutyáknál emellett tüdőgyulladás is kialakulhat, amely szintén nem feltétlenül reagál a gyógyszerekre. Ez utóbbi gyorsan súlyosbodhat, és gyakran már 24-36 órán is súlyos, vagy akár halálos végkimenetelhez vezethet.

A megbetegedett kutyák többsége más kutyákkal keveredett a kutyapanziókban vagy kiképzőiskolákban, amelyre reagálva az Oregoni Mezőgazdasági Minisztérium (ODA) fokozott óvatosságot kért a gazdáktól. Az állam kutatóintézeteiben jelenleg a beteg kutyákból származó vírusminták szekvenálását végzik.

The post Rejtélyes járvány pusztítja az amerikai kutyákat first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!