Vallott a sofőr, aki három munkás halálát okozta az M6-oson, 3 év 4 hónapot kértek rá

Beismerte tettét az a sofőr, aki három építőipari munkás halálát okozta 2021 szeptemberében az M6-os autópályán, Ráckeresztúr térségében – tudta meg a 24.hu.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a férfit.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 3 év 4 hónap fogházbüntetést, és 4 év közúti járművezetéstől eltiltást kértek a követési távolság be nem tartása miatt balesetet okozó férfire. Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban.

A vádirat szerint a terhelt a munkatársaival haladt a munkáltatója kisbuszával Budapest felől Dunaújváros felé. A járműben hét utast szállított, amikor utolérte az ugyancsak a külső forgalmi sávban haladó, az autópályát elhagyni szándékozó személygépkocsit, amely fokozatosan lassított.

ugyeszseg.hu

A munkásbrigádot szállító sofőr későn észlelte az előtte lassító autót, az ütközés elkerülése érdekében  balra, illetve jobbra kormányozott, áthaladt a belső forgalmi sávba, ahol sodródni kezdett, stabilitását vesztette, majd többször átfordulva a baloldali szalagkorlát mellett, jobb oldalára borulva állapodott meg.

– közölte az ügyész.

A járműben bekötés nélkül helyet foglaló munkások mindegyike kiesett a baleset során. Az utasok közül ketten a helyszínen meghaltak, egy személy pedig másnap a kórházban hunyt el. Az utasok közül két személynek, valamint a vádlottnak maradandó fogyatékossága keletkezett, míg egy utas könnyű személyi sérülést szenvedett.

A vádhatóság szerint azért történt a baleset, mert a vádlott nem tartotta be a követési távolságot. Az ügyészség 3 év 4 hónap fogházbüntetést, és 4 év közúti járművezetéstől eltiltást kért a sofőrre.

The post Vallott a sofőr, aki három munkás halálát okozta az M6-oson, 3 év 4 hónapot kértek rá first appeared on 24.hu.

…read more


Source:: 24.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!