Zelenszkij azzal számol, hogy az oroszok egy Majdan3 fedőnevű művelettel tervezik megbuktatni az év végéig

„Az első alkalom nagyon izgalmas, amikor legelőször történik, utána már csak olyan, mint a Covid. Aztán már csak a titkosszolgálat jelzi, hogy egy vagy több csoport is érkezett Ukrajnába, hogy megpróbálják” – mesélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Sun újságíróinak arról, hogyan szokott hozzá az ellene tervezett merényletekhez. Hogy hányszor próbálták megölni, pontosan nem tudja, de legalább ötször vagy hatszor biztosan.

Zelenszkij szerint az oroszok egy Majdan3 fedőnevű művelettel akarják megbuktatni az év végéig. Ez nem feltétlenül a meggyilkolását jelenti, de mindenképpen a leváltását, és ehhez minden eszközt bevetnének. Az ukrán elnök azt mondta, együtt tud ezzel élni. Arra a kérdésre, hogy megöletné-e Putyint, csak annyit mondott, hogy ez egy háború, és Ukrajnának minden joga megan hozzá, hogy megvédje a földjét.

Kizárta, hogy jövőre megtartanák a választásokat, mert a hadiállapotban ezt nem is lehetne megtenni, és megosztaná az országot háború idején. Elismerte, hogy a tavaszi ellentámadás sikereinek elmaradása elbizonytalanított néhány szövetségest, ugyanakkor tagadta, hogy patthelyzet alakult volna ki: „Morálisan nincs patthelyzet, mi itthon vagyunk, az oroszok meg a mi földünkön. A levegőben sincs patthelyzet, mert az oroszok itt erősebbek. Hogya haladjunk előre, ha nem tudjuk ellenőrizni a légteret?”

Zelenszkij kijelentette, hogy nem tárgyalna bármi áron a békéről, mert nem tudja elhinni sem Putyinnak, sem az oroszoknak, hogy be akarják fejezni a háborút. „Ők meg akarnak ölni minket, mi pedig igazságot akarunk.”

…read more


Source:: 444.hu

      

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dancing with the Stars első élő show szeptember 25-én!