RSS Feed ajánlása

Gasztronómia

decens.hu

  • Flódni - a sokszínű
    Ugyan, ki ne ismerné a zsidó konyha egyik legfinomabb süteményét, a flódnit? S bár sokakat elrettent a sütemény elegáns, sok háttérmunkát sejtető külseje, eláruljuk: nem is olyan nehéz elkészíteni!
    - 18 Dec 12, 11:00pm -
  • Sütőtök, a tél édes csemegéje
    A hideg hónapok egyik legnagyszerűbb finomsága tagadhatatlanul a sütőtök, amely nem csupán a telt, édes íze miatt az emberek kedvence, hanem azért is, mert valóságos vitaminbomba, amely az egészségünk szempontjából aranyat ér.
    - 18 Dec 12, 11:00pm -
  • Hogyan süssünk otthon gesztenyét?
    Ugyan, ki ne kedvelné az utcán vásárolható, messziről illatozó, édes, forró, ropogós héjú sült gesztenyét, amely, ha a zsebünkbe tesszük, a hidegben még a kabátunkat is átmelegíti?
    - 17 Dec 12, 11:00pm -
  • Forró téli italok
    A nemrég ránk törő kemény mínuszok, a havazás, valamint a csípős hideg szelek megviselik az embert. Érdemes ilyenkor forró italokkal kényeztetni magunkat, amelyek pillanatok alatt felmelegítik testünket-lelkünket.
    - 17 Dec 12, 11:00pm -
  • Bagel, a New York-i csoda
    Emlékeznek még a fiatal és igen morcos Fleischman dokira, mennyire kikészült Alaszkában, amikor kiderült, hogy a továbbiakban lakhelyéül szolgáló Cicelyben egyáltalán nem árulnak bagelt?
    - 16 Nov 12, 11:00pm -
  • Csipkebogyó, az ősz ajándéka
    A csipkebogyó különleges növény, amelynek termése a főzés során is megtartja vitamin tartalmát, így készíthetünk belőle teát, lekvárt, sőt, akár bort is. Aki pedig inkább gyönyörködni szeretne a hajlékony ágakon megbúvó vö…
    - 23 Oct 12, 11:00pm -
  • Rösti: burgonyalepény Svájcból
    Tudták, hogy a hazánkban is közkedvelt palacsintaszerű burgonyalepény valójában Svájcból származik? Persze, a receptet az elmúlt évtizedek során szinte már az összes európai ország "átvette" és saját szájíze szerint m�…
    - 16 Sep 12, 11:00pm -
  • A pohár formájától is függ, milyen ütemben isszuk az alkoholt
    A pohár formájától is függ, hogy milyen ütemben isszuk meg belőle a sört - állapították meg a Bristoli Egyetem kísérleti pszichológusai, akik a témában készült tanulmányukat a PLoS ONE című tudományos folyóiratban ismertették.
    - 3 Sep 12, 11:56am -

hvg.hu - Gasztronómia

  • Fánkfanatikusok fesztiválja
    Évről évre a saját rekordjuk megdöntésére készülnek ilyen tájt a nagykanizsaiak. Kedvenc versenyszámuk: a fánksütés.
    - 21 Jan 13, 4:59pm -
  • Tökéletes sólet, nemcsak vasárnapra – recept
    Sólet: autentikusan szombatra készülne, amúgy bármely ráérős napon, és kitarthat egész hétre. Kis mennyiségben nem érdemes főzni.
    - 18 Jan 13, 5:50pm -
  • Forduljon kedvenc henteséhez
    Lehet pár dekával több? Igen, de csak a legjobb helyről.
    - 18 Jan 13, 2:18pm -
  • Sztárséf főz az Air France utasainak
    Michel Roth Michelin-csillagos séf, a párizsi Ritz konyhafőnöke készíti nyolc hónapon át az ételeket az Air France gépeinek business osztályán - írja a businesstraveller.hu.
    - 17 Jan 13, 5:28pm -
  • Fotók: így készül a Nógrádi ropi
    A ropik világában sokan esküsznek a Nógrádi Sós Pálcikára. A kultikus ropogtatni valót a Salgó Center Coop gyártja, amelynek Salgótarjánban és környékén közel harminc kiskereskedelmi élelmiszer- és vegyescikk boltja is van. Most m…
    - 17 Jan 13, 4:43pm -
  • Szakácskönyvek, amiket nem olvasnak el - és néhány kivétel
    Ön milyen szakácskönyvből választ receptet? Elmondjuk, melyikből ne tegye.
    - 17 Jan 13, 3:34pm -
  • Fókuszban a disznó - kivéreztetéssel kezdődik a verseny Napkoron
    Az ország legjobb toroskáposztáját, hurkáját és fogópálinkáját, illetve az ország legügyesebb böllérét keresik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron, a Nemzetközi Böllérversenyen szombaton.
    - 16 Jan 13, 3:22pm -
  • Itt megtudhatja, milyen a tökéletes sült krumpli
    Mindenki tökéletes sült krumplira vágyik, a világon mindenki szereti. Enni bárki tudja, de az elkészítésébe gyakran hiba csúszik.
    - 16 Jan 13, 1:23pm -

hirdetés

Sokszor a legjobb szakácskönyvek a legrosszabbakSokszor a legjobb szakácskönyvek a legrosszabbak
Sokszor a legjobb szakácskönyvek a legrosszabbak
Sokszor a legjobb szakácskönyvek a legrosszabbak
- 21 Jan 13, 1:25pm -
Programajánló: tepertő, forralt bor, böllérve…Programajánló: tepertő, forralt bor, böllérverseny és répafőzés
Programajánló: tepertő, forralt bor, böllérve…
Programajánló: tepertő, forralt bor, böllérve…
- 18 Jan 13, 11:21am -
Michelin-csillagos sztárséf készíti az Air Fra…Michelin-csillagos sztárséf készíti az Air France fedélzeti menüjét
Michelin-csillagos sztárséf készíti az Air Fra…
Michelin-csillagos sztárséf készíti az Air Fra…
- 18 Jan 13, 10:23am -
Egyre több ropit eszünk, már 40 éve gyártjákEgyre több ropit eszünk, már 40 éve gyártják
Egyre több ropit eszünk, már 40 éve gyártják
Egyre több ropit eszünk, már 40 éve gyártják
- 18 Jan 13, 10:05am -
Már több ország is összefogott a Négy Mancs e…Már több ország is összefogott a Négy Mancs ellen
Már több ország is összefogott a Négy Mancs e…
Már több ország is összefogott a Négy Mancs e…
- 12 Jan 13, 10:15am -
Újabb cég gyárt sört kutyáknak, ebben most gy…Újabb cég gyárt sört kutyáknak, ebben most gyömbér és méz van
Újabb cég gyárt sört kutyáknak, ebben most gy…
Újabb cég gyárt sört kutyáknak, ebben most gy…
- 9 Jan 13, 4:48pm -

gasztrovilag.hu

  • Dobd fel a krumplipürét egy zöldséggel!
    Gondoltad volna, hogy a krumplipüré mennyire változatos lehet? Színre, ízre, állagra. Selymes, rusztikus, darabos, attól függően, hogy tördeled, turmixolod össze? Sárgarépával, batátával, céklával, zöldbabbal, kelkáposztával. Ím…
    - 20 Jan 13, 3:58pm -
  • Brownies! És te hogy csinálod?
    Az angolszász gasztrokultúra brownie -ja egyszerűen imádnivaló. Ha pedig megunod a tömény csokis ízvilágot, kipróbálhatod dióval, asztalt gyümölcsökkel, sósmogyoró krémmel és így tovább. A recept lényege, hogy minél több étc…
    - 14 Jan 13, 12:17pm -
  • És a te gyereked reggelizett ma?
    A nap legfontosabb étkezése a reggeli lenne, amit a napindító rohanásban a gyermekek és felnőttek többsége egyaránt elhanyagol, pedig ennek az étkezésnek kellene kitennie a napi energiabevitel 20 százalékát! Új sorozatunkban az egés…
    - 8 Jan 13, 10:01am -
  • Indítsd az évet kocsonyával!
    Előre összeállított kocsonyacsomag, vagy a disznó füle, farka, csülke! Dobd bele egy nagy fazékba és máris indulhat a nagy házi kocsonyafőzési akció! A legújabb trendek szerint készítheted halból, csirkéből is, de mi most a kocson…
    - 5 Jan 13, 8:38pm -
  • Húsmentes ünnepi menü – makrobiotikus stílusban
    Ma már minden családban akad legalább egy olyan ember, aki nem eszik húst. Ha nekik is kedveskedni akarsz az ünnepi asztalnál, az alábbi makrobiotikus fogások közül választhatsz. A hallal azért csak óvatosan, persze!
    - 19 Dec 12, 10:49pm -

diningguide.hu

  • Lyonban egyelőre csend van
    A méhkas egyelőre még nem bolydult fel, külső szemlélő számára csak pár plakát jelzi, hogy január 26-án nyit a világ legjelentősebb szakkiállítása, és kezdődik a legfontosabb szakácsverseny, a Bocuse – ezúttal magyar versenyz�…
    - 21 Jan 13, 8:35am -
  • Túró, szőlődesszert
    Van, hogy egy desszert kötelezően letudandó, van, hogy a menü integráns része, de mégsem illik a sorba, van, hogy ’jó, jó, de…’ és aztán van olyan, hogy valóban a pontot teszi fel az i-re. Utóbbi olyan, hogyha csak ezt rendeljük,…
    - 18 Jan 13, 3:10pm -
  • ZONA
    A ZONA mindent tud, amit egy 21. századi, kortárs haute cuisine, trendekre érzékeny, kozmopolita borbisztrónak tudnia kell.
    - 15 Jan 13, 4:23pm -
  • Szegedi fűszerpaprika-kaland
    A Hódi család történetében mélyen gyökerezik a fűszerpaprika-termesztés és eladás. Helyszín: Szeged-Szentmihály (lánykori nevén Mihály telek).
    - 14 Jan 13, 9:30am -
  • Kendermagos töltött ravioli
    Nagyon tojásos, szépen formált derelyék, bennük a szarvasgombás kendermagos combjának húsa. Olvad. A szarvasgomba elegáns bájjal, de határozott földes tónussal vesz részt a keverékben. A homármártás nagyvonalúan körbeölel, nem cs…
    - 14 Jan 13, 8:19am -

nlcafe.hu - Gasztronómia

  • Csináld magad: rizstej, zabtej, mandulatej
    A gabonatejekért vagyonokat kérnek a boltokban, pedig az előállításuk házilag sem túl bonyolult. Mutatjuk.
    - 20 Jan 13, 9:01am -
  • Háziasszonyképző: terítéken a sertés
    Füléből kocsonya, lábából pörkölt, de hol a sertés bélszíne? Sorozatunk második részében malackodunk. Figyelem! Vegáknak nem ajánlott tartalom következik.
    - 18 Jan 13, 11:01am -
  • Variációk kompótra
    Egészen kicsi korunk óta kompóttal kúráljuk magunkat, ha betegek leszünk, jól működő gyógyír. Főleg akkor, ha a nagyi főzi nekünk.
    - 17 Jan 13, 2:01pm -
  • Fogyókúrás nassolnivalók
    A fogyókúránál és a cigiről való leszokásban a nassolás elkerülése az egyik legnehezebb feladat. Mutatunk néhány olyan finom falatot, amelyekkel egyik szabály ellen sem vétünk.
    - 15 Jan 13, 12:01pm -
  • Hóhelyzet: 3 recept, ha otthon rekedtél
    Van, aki a munkába sem jutott el, nemhogy a boltba, de egy-két alapanyag szinte mindenki konyhájában akad. Körbenéztük a szerkesztőséget, hogy kinek mi lapul mindig a hűtőjében vagy a kamrájában. Mi ezeket főznénk.
    - 14 Jan 13, 3:01pm -
Grízes-citromos süteményGrízes-citromos sütemény
Grízes-citromos sütemény
Grízes-citromos sütemény
- 21 Jan 13, 6:10am -
Kolbászos-macisajtos batyukKolbászos-macisajtos batyuk
Kolbászos-macisajtos batyuk
Kolbászos-macisajtos batyuk
- 21 Jan 13, 5:51am -
Diós napraforgó kalácsDiós napraforgó kalács
Diós napraforgó kalács
Diós napraforgó kalács
- 20 Jan 13, 10:56am -
Sült pisztráng receptSült pisztráng recept
Sült pisztráng recept
Sült pisztráng recept
- 20 Jan 13, 10:22am -
Double Date koktélDouble Date koktél
Double Date koktél
Double Date koktél
- 20 Jan 13, 10:20am -
Illatos őszibarackIllatos őszibarack
Illatos őszibarack
Illatos őszibarack
- 20 Jan 13, 10:04am -