- Flódni - a sokszínű
Ugyan, ki ne ismerné a zsidó konyha egyik legfinomabb süteményét, a flódnit? S bár sokakat elrettent a sütemény elegáns, sok háttérmunkát sejtető külseje, eláruljuk: nem is olyan nehéz elkészíteni!
- 18 Dec 12, 11:00pm -
- Sütőtök, a tél édes csemegéje
A hideg hónapok egyik legnagyszerűbb finomsága tagadhatatlanul a sütőtök, amely nem csupán a telt, édes íze miatt az emberek kedvence, hanem azért is, mert valóságos vitaminbomba, amely az egészségünk szempontjából aranyat ér.
- 18 Dec 12, 11:00pm -
- Hogyan süssünk otthon gesztenyét?
Ugyan, ki ne kedvelné az utcán vásárolható, messziről illatozó, édes, forró, ropogós héjú sült gesztenyét, amely, ha a zsebünkbe tesszük, a hidegben még a kabátunkat is átmelegíti?
- 17 Dec 12, 11:00pm -
- Forró téli italok
A nemrég ránk törő kemény mínuszok, a havazás, valamint a csípős hideg szelek megviselik az embert. Érdemes ilyenkor forró italokkal kényeztetni magunkat, amelyek pillanatok alatt felmelegítik testünket-lelkünket.
- 17 Dec 12, 11:00pm -
- Bagel, a New York-i csoda
Emlékeznek még a fiatal és igen morcos Fleischman dokira, mennyire kikészült Alaszkában, amikor kiderült, hogy a továbbiakban lakhelyéül szolgáló Cicelyben egyáltalán nem árulnak bagelt?
- 16 Nov 12, 11:00pm -
- Csipkebogyó, az ősz ajándéka
A csipkebogyó különleges növény, amelynek termése a főzés során is megtartja vitamin tartalmát, így készíthetünk belőle teát, lekvárt, sőt, akár bort is. Aki pedig inkább gyönyörködni szeretne a hajlékony ágakon megbúvó vö…
- 23 Oct 12, 11:00pm -
- Rösti: burgonyalepény Svájcból
Tudták, hogy a hazánkban is közkedvelt palacsintaszerű burgonyalepény valójában Svájcból származik? Persze, a receptet az elmúlt évtizedek során szinte már az összes európai ország "átvette" és saját szájíze szerint m�…
- 16 Sep 12, 11:00pm -
- A pohár formájától is függ, milyen ütemben isszuk az alkoholt
A pohár formájától is függ, hogy milyen ütemben isszuk meg belőle a sört - állapították meg a Bristoli Egyetem kísérleti pszichológusai, akik a témában készült tanulmányukat a PLoS ONE című tudományos folyóiratban ismertették.
- 3 Sep 12, 11:56am -